• Tihany
    Tihany

Garda Akvárium

Garda Akvárium szóró

A pontos nyitvatartásért keressék fel az akvárium weboldalát vagy  facebook oldalát!

 

LEGO KIÁLLÍTÁS

Lego szórólap

 A pontos nyitvatartásért keressék fel a lego kiállítás weboldalát vagy  facebook oldalát!

 

Kerékpáros forgalmi rend változás Tihanyban

2020-ban a TOP-3.1.1.-15-VE1-2016-00024 azonosítószámú „Tihany Közlekedésfejlesztés” című pályázat keretében Tihany Község Önkormányzata a településen a közlekedés fejlesztését szolgáló infrastrukturális beruházásokat valósított meg. Ennek egyik fontos eleme volt, a kerékpáros nyomvonal kijelölése a Major utcában.

Az átadás óta eltelt időszakban azonban bebizonyosodott, hogy ez a forgalmi helyzet a kerékpárosok biztonsága szempontjából több veszélyforrást is rejt. Ezek kiküszöbölésére a kerékpáros közlekedés biztonságának maximális biztosítása érdekében a forgalmi rend a következőképpen változott meg:

A Kossuth utca- Völgy utca kereszteződésétől lefelé, a Művésztelep irányába közlekedhetnek a kerékpárosok. A Major utcán a József Attila utcai kereszteződéstől a Kossuth Lajos utca irányába az egyirányú forgalmi szabályok a kerékpárosokra is vonatkoznak.

Az új forgalmi rend 2021. június 23-án lép életbe, kérjük, hogy kiemelt figyelemmel kövessék a kihelyezett táblákat, a kerékpár nyomvonal felfestését.

forgalmirend kerekpar 1

Kormányhivatal felhívása

Tihany közigazgatási területén, mint országos jelentőségű védett természeti területen engedéllyel végezhető tevékenységek - ITT

Pályázati felhívás - Gazdasági vezető

Tihany Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője pályázatot hirdet GAZDASÁGI VEZETŐ munkakörre - részletes pályázati felhívás ITT

Közterület-használati szabályok

Megjelent a 176/2021.(IV.15.) kormányrendelet, mely a hárommillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő napon lép hatályba, várhatóan az elkövetkező napokban.

A kormányrendelet értelmében a vendéglátó üzletek az üzlethez közvetlenül kapcsolódó közterületet vendéglátó terasz üzemeltetése céljából 2021. december 31-ig térítésmentesen használhatják.

A tavalyival azonos rendben szükséges azonban a közterület-használati kérelmeket – illetékmentes eljárásban - hivatalunk részére megküldeni (személyesen, ügyfélkapun keresztül vagy az onkormanyzat@tihany.hu címre.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a hivatkozott kormányrendelet a kirakott bútorok, napernyők stb. tekintetében a településképi véleményezés és az egyéb engedélyek megléte alól nem mentesíti az üzemeltetőt.

Veszélyhelyzetben hozott polgármesteri határozatok

 Határozatok:

 

 

 Rendeletek:

Bővebben...

Avar, kerti hulladék égetésének szabályai

  Érvényes:  a veszélyhelyzet ideje alatt, de maximum 2021. április 30-ig - ITT

További cikkeink...

  1. F E L H Í V Á S

1. oldal / 3