Közös útkeresés: Óvodavezetők Konferenciája

Hétköznapok kihívásai a paragrafusok útvesztőjében – Szakmai segítség a változásokhoz és a vezetői portfólióhoz – Debrecenben és Tihanyban

Gyereknap

Gyereknap Tihanyban a Belső-tó partján 2014. május 25-én, vasárnap 15.00 órától 18.00 óráig.
Programok: kézműves játszóház, sorversenyek, ügyességi játékok, arc- és csillámfestés, HAPPY DRAGON légvár, micimackós óriáscsúszda, sétakocsikázás.
Szeretettel várunk mindenkit!

XXIV. Meghívásos "C" Kategóriás Kettesfogathajtó Verseny

2014. július 6-án, vasárnap immár a 24. alkalommal kerül megrendezésre a meghívásos "C" Kategóriás Kettesfogathajtó verseny, amely eseményre Tihany Község Önkormányzata, a Németh László Művelődési Ház és a Tihanyi Lovas Klub sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt!

Életnagyságú dinoszaurusz szobor a Levendula Ház Látogatóközpontban

A Magyarosaurus dacus elnevezésű törpe dinoszaurusz 7 m hosszú, élethű mása a napokban utazza át Európát, hogy Kanadából „hazaérkezzen” az erdélyi Hátszeg (Haţeg) Geoparkba. A 70 millió évvel ezelőtt élt dinoszaurusz maradványaira báró Nopcsa Ferenc talált rá családi birtokán a 20. század elején. A hüllő kis méretét a szakértők azzal magyarázzák, hogy ez a faj egy szigeten fejlődött ki és élt, mely a hatalmas szárazulatokkal ellentétben korlátozott életfeltételeket biztosított.

Hajóállomás felújításának helyi átadó ünnepsége

Tihany Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és családját a Hajóállomás felújításának helyi átadó ünnepségére, mely 2014. július 25-én, pénteken 19.00 órakor veszi kezdetét!

Tihanyi Hírlevél

Itt megtekintheti a korábban megjelent Tihanyi Hírleveleket.

Téli teljesítménytúra Tihanyban

Február 1-jén immár ötödik alkalommal rendezi meg a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület a Téli Tihany teljesítménytúrát. A vállalkozó szelleműek 3 táv közül választhatnak: 20 km, 15 km, 10 km.

 

Nyílt nap és ingyenes városnéző túrák március 9-én

Nyílt nap a tihanyi Skanzenban! Március 9-én 10 és 16 óra között ingyenesen látogatható a Parasztgazda-ház és a Halászcéh-ház.

Kecskeköröm Ünnep és Tavaszi Népzenei Találkozó Tihanyban

2014. április 26-27-én, a Németh László Művelődési Ház szeretettel vár mindenkit a Kecskeköröm Ünnep és Tavaszi Népzenei Találkozóra Tihanyban.

Hősök napja

Tihany Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját a HŐSÖK NAPJA alkalmából 2014. május 25-én, vasárnap a 10.00 órai mise után tartandó megemlékezésre és koszorúzásra a Bencés Apátság falán lévő emléktáblához.
Beszédet mond: Varró János alpolgármester

1. oldal / 7