• Peasant's house
  Peasant's house Read more...
 • Hermit's place
  Hermit's place Read more...
 • Bujtor István Open-air Stage
  Bujtor István Open-air Stage

  Read more...
 • Lavender House Visitor Centre
  Lavender House Visitor Centre

  Read more...
 • Tihany, the treasure peninsula
  Tihany, the treasure peninsula Tihany is the most spectacular place of the lake Balaton. The peninsula is deeply elongating into the Balaton...

  Read more...

Kerékpáros forgalmi rend változás Tihanyban

2020-ban a TOP-3.1.1.-15-VE1-2016-00024 azonosítószámú „Tihany Közlekedésfejlesztés” című pályázat keretében Tihany Község Önkormányzata a településen a közlekedés fejlesztését szolgáló infrastrukturális beruházásokat valósított meg. Ennek egyik fontos eleme volt, a kerékpáros nyomvonal kijelölése a Major utcában.

Az átadás óta eltelt időszakban azonban bebizonyosodott, hogy ez a forgalmi helyzet a kerékpárosok biztonsága szempontjából több veszélyforrást is rejt. Ezek kiküszöbölésére a kerékpáros közlekedés biztonságának maximális biztosítása érdekében a forgalmi rend a következőképpen változott meg:

A Kossuth utca- Völgy utca kereszteződésétől lefelé, a Művésztelep irányába közlekedhetnek a kerékpárosok. A Major utcán a József Attila utcai kereszteződéstől a Kossuth Lajos utca irányába az egyirányú forgalmi szabályok a kerékpárosokra is vonatkoznak.

Az új forgalmi rend 2021. június 23-án lép életbe, kérjük, hogy kiemelt figyelemmel kövessék a kihelyezett táblákat, a kerékpár nyomvonal felfestését.

forgalmirend kerekpar 1