• Téli Tihany
  Téli Tihany Bővebben...
 • Parasztgazdaház
  Parasztgazdaház Bővebben...
 • Barátlakások
  Barátlakások Bővebben...
 • Bujtor István Szabadtéri Színház
  Bujtor István Szabadtéri Színház A Tihanyi Szabadtéri Játékok 2014. évi programja...

  Bővebben ...
 • Tihany, a kincses félsziget
  Tihany, a kincses félsziget Tihany a Balaton egyik leglátványosabb helyszíne. A félsziget mélyen belenyúlik a Balatonba...

  Bővebben...
 • Levendula Ház
  Levendula Ház A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó...

  Bővebben...

Egészség nap a Németh László Művelődési Házban

Március 27-én, pénteken egészség nap kerül megrendezésre a Németh László Művelődési Házban 10-14 óráig.

Programok:

Bővebben...

Húsvéti nyuszibuli Tihanyban

Április 5-én 15 órai kezdettel sok szerettel várnak mindenkit a Mádl Ferenc téren Húsvéti Nyuszibuli alkalmából.

Programok: 

Bővebben...

Felhívás pörkölt-főzőversenyre

A Németh László Művelődési Ház 2015. április 25-én, szombaton rendezi meg a Kecskeköröm Ünnep elnevezésű hagyományőrző rendezvényét a Belső-tó partján. A program része a „Magyaros ízek” pörkölt-főző verseny, melyre szeretettel várjuk a civil szervezetek, családok, baráti társaságok jelentkezését. 

Nevezési díj: 1000.- Ft Felszereléseket, kellékeket (gázpalackot, bográcsot, fűszereket, stb…) a csapatoknak maguknak kell hozniuk.

Jelentkezési határidő: 2015. április 20. Jelentkezés és további információ: Rózsa Éva 06-30/749-7177
e-mail: tihany-muvhaz@canet.hu

Töltsünk el együtt egy vidám napot, szeretettel várjük Önt is!

Tihanyi Újborverseny eredményhirdetése

Február 28-án, szombaton a Németh László Művelődési Házban megtartották a Tavaszváró Újborverseny eredményhirdetését. A Vinitores Tychonienses Borlovagrend és a Művelődési Ház által meghirdetett versenyre 14 bort neveztek, melyek közül 5 arany, 5 ezüst, és 4 bronz minősítés született. 

1. helyezett: Pető István Pető István Cabernet Franc (2014)

2. helyezett: Takács Imre Hunor Olaszrizling Cuvée (2014)

3. helyezett: Salánki Családi Borpine Cabernet Franc (2014)

Tihany elnyerte a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat első helyezését

Az Európai Falumegújítási Díj folytatásaként Tósoki Imre polgármestert az Év Vidékfejlesztője Díjjal jutalmazták. A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat közterület kategóriájában pedig a Tihanyi Legenda projekt az első helyezést érte el, valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíját is megnyerte. A díjat Tihany Község Önkormányzata a tervező Pagony Táj- és Kertépítész Kft.-vel, és a kivitelező Laki Épületszobrász Zrt.-vel közösen kapta. A kategórianyertes Tihanyi Legenda projekt ezzel lehetőséget kapott arra, hogy jövőre külföldön is megmérethesse magát a FIABCI World Prix d'Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Pályázaton. 

Ingatlandijatadas-Tosoki Imre-Herczeg Agnes-Gonczi Laszlo-Tompa Geza

"Teremtő csend" című kiállítás a Németh László Művelődési házban

Nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt "Teremtő csend" című, újabb kiállítás megnyitójára, amelynek témája a szeretet, a szerelem, a legszebb érzések ábrázolása, az emberlét felemelő pillanatai. A művészek ismét együtt próbálnak a képzőművészet és az irodalom segítségével szépséget, melegséget teremteni az emberi szívekben.

Bővebben...

Tihany átvette az Európai Falumegújítási Díjat

Szeptember 11-13 között került sor a svájci Valsban az Európai Falumegújítási Díj átadására, melyet ebben az évben- elsőként Magyarországról és a volt szocialista országok közül- Tihany érdemelt ki.

DSC01780

Bővebben...

Tihanyi Hírlevél

Hírek, aktuális információk nyaralóknak, látogatóknak.

A legújabb, márciusi hírlevél itt letölthető: pdf

Tihany az európai mezőny élén

Tihany nyerte meg az Európai Falumegújítási pályázatot, amelynek huszonkilenc résztvevője volt, és amelyek közül tizenegy jutott be az utolsó, nemzetközi fordulóba. Az elismert szakértőkből álló zsűri július elején, Münchenben hozta meg döntését. Magyarországi település még sohasem nyert helyezést a rangos európai versenyben, és Tihany az első díjazott település a volt szocialista blokk országaiból is.

Bővebben...

Túra a múltba

Megjelent a Retrotúra, Tihany a szocializmus évtizedeiben c. brosúra. A képzeletbeli útvonal azokat a helyszíneket járja be, amelyek a szocializmus évtizedeiben jelentős szerepet játszottak. Túl ezen feleleveníti a tömegturizmus korát, a „Zimmerferi” időszakát is. A kiadvány számos régi fotó segítségével mutatja be az ötvenes-hetvenes évek világát. A könyvfesztivál ideje alatt az útvonal kisvonattal is bejárható!

További cikkeink...

 1. Balaton Best-kártya

1. oldal / 2