Egyél tihanyit! Egyél Tihanyért!

 

Családi ünnepeket, születésnapot, névnapot, jeles évfordulót ünnepeljen családjával valamelyik tihanyi étteremben – vagy egyszerűen ebédeljen, vacsorázzon házon kívül, mert jólesik!
A helyi vállalkozások életben tartása az egésztelepülés jövője szempontjából meghatározó jelentőségű. Ha nincsenek jó éttermek szezonon kívül is nyitva, ahová a vendég szívesen betér, akkor a szálláshelyet sem fogja igénybe venni, hanem elmegy máshová. A nyitva tartás azonban komoly anyagi terhekkel jár, ha a kapacitásokat nem használják ki. A világon mindenütt a helyi fogyasztás jelenti a vendéglátás egyik pillérét. Szeretnénk, ha Tihanyban is többen választanák az éttermeket egy-egy szombati, vagy vasárnapi étkezéshez.

A tihanyiak és a Tihanyban ingatlannal rendelkező nyaralók 15% kedvezményt kapnak a fogyasztásból az őszi és a téli-tavaszi nyitva tartás idején az alábbi éttermekben:

  • Karolina Fűszerkert Étterem - Echo Residence Tihany Hotel étterme (nyitva: minden nap 12-21 óráig)
  • Echo Étterem (nyitva november 17-ig minden nap, 10-21 óráig. Tavaszi nyitás: jó idő esetén március 1., de legkésőbb március 15.)
  • Gulyás Udvar Étterem (nyitva október végéig minden nap 12-20 óráig, novembertől márciusig péntek-szombat-vasárnap-hétfőn 12-18 óráig.)
  • Tihany Retro Pizzéria (nyitva november 3-ig, naponta 11-20 óráig, szombat-vasárnap 22 óráig. Tavaszi nyitás: időjárástól függően március 1. vagy 15.)
  • Levendula Étterem (egész télen nyitva: 11-21 óráig, december 24-26-ig zárva)
  • Kakas Csárda (nyitva november végéig naponta 10-21 óráig. December 1-től 11-17 óráig. Szünnap: szerda)

 

Tihanyban - mint általában a Balaton parti településeken - sokféle vendéglátóhely: étterem, büfé, cukrászda található. Ezek - ízléstől és pénztárcától függő - kiszolgálást nyújtanak. Arra törekszünk, hogy vendégeinknek olyan gasztronómiai élményekben legyen részük, amelyek miatt érdemes ide visszatérni. Ezért nyár elején elindítjuk a helyi minősítési rendszert, és brosúráinkban csak a legjobb szolgáltatást nyújtó vendéglátóhelyeket reklámozzuk. A Tihanyi Legenda Kft.  és a Tourinform irodánkban (tdm@tihany.hu; tihany@tourinform.hu) szívesen adunk felvilágosítást a vendéglátóhelyekről!

A SZÉP-kártya elfogadóhelyeket itt tekintheti meg.