PocketGuide

Tegye zsebre a községet!

Tudta, hogy a Tihanyi-félsziget volt a legelső tájvédelmi körzet Magyarországon? A legendák nyomába eredne, vagy inkább egy pihentető sétára vágyik a félszigeten? Milyen jó lenne, ha egy helyi idegenvezető végigvezetné a községen, elmondaná a legfontosabb információkat és azokat is, amelyek nincsenek bent az útikönyvekben.

Töltse le a PocketGuide alkalmazást okostelefonjára (Android, iOS), ahol a három tihanyi túra közül egy ingyenesen is elérhető!

Tihany túraútvonalainak rövid leírásai

1. túra: Legenda körút

A körút Tihany történelmét, a történelemhez és legendáihoz kapcsolódó színhelyeket, emlékhelyeket mutatja be. Utunkat Tihany egyik fogadókapujában, a Hajóállomáson kezdjük, és sétánk során olyan nevezetességeket érintünk, mint a Visszhang-domb, a Tihanyi Bencés Apátság és a Barátlakások. A körút során érintett látványosságok gyalogosan elérhetők, nagy részük egész évben látogatható. A 4,9 km hosszú túra bejárásához nagyjából 70 percre van szükség

2. túra: Levendula körút

A körút a félsziget terészeti értékeit mutatja be, és minden olyan helyszínre elvezeti a látogatót, amely a levendula termesztéséhez kapcsolódik. Túránkat Tihany új nevezetességénél, a Levendula Ház Látogatóközpontnál kezdjük. Utunk során olyan természeti látványosságokat érintünk, mint a Belső-tó, a Gejzírmezők, az Öreg levendulás, a Külső-tó. A túra végigjárását minden évszakban ajánljuk. A 9,3 km hosszú túra bejárásához nagyjából 133 perc szükséges.

3. túra: Visszhang körút

Körutunkat a Fogas parkolóban kezdjük. Utunk során olyan tihanyi nevezetességeket érintünk, mint a református templom és harangláb, a Forrásbarlang, a Tihanyi Bencés Apátság, a Pisky-sétány, IV. Károly Kálvária. A túra által érintett látványosságok egész évben látogathatók. A 3,7 km hosszú túra bejárásához szükséges idő nagyjából 53 perc.

 

Tematikus túrák:

1. Kerékpáros körtúra a félsziget bicikliútján, a 71-estől a település központján át a révig és a Hajóállomásig.
2. Históriák Tihany múltjából. Tihany a legendák földje is. Talán csodás természeti adottságai, talán regényes múltjának eseményei - vagy talán mindkettő - táplálta a csodás történeteket, melyek a nép ajkán vagy az írástudók tollából születettek. A mese és a valóság összefonódott ezekben a történetekben, és utat nyitott a képzeletnek. Az út során a legismertebb tihanyi legendákat mutatjuk be, így a visszhang és a kecskeköröm, valamint a barátlakások történetét.

 

 

Elfáradt a túrázásban? Hazai ízekre vágyik, vagy kikapcsolódna a múzeumok nyújtotta békében? Erre is lehetősége van az alkalmazással!

Legyen a telefonja a személyes idegenvezetője! Egy kattintással elér három tematikusan összeállított túraútvonalat, több száz nevezetességet, éttermeket, múzeumokat.

Az applikáció előnyei:

  • Nincs szükség internet kapcsolatra: a PocketGuide offline használatra lett tervezve
  • Könnyen használható: kövesse a hang navigációt
  • Vezetett túrák: a PocketGuide automatikusan érzékeli, hogy hol van és azonnal elmondja, amit a közelében lévő látnivalókról tudni érdemes
  • Nem tévedhet el: az offline térkép mindig mutatja hol van, és merre néz (beépített iránytűvel rendelkező telefonoknál)
  • Naprakész: túráinkat tapasztalt idegenvezők írták és frissítik

 

 

tihanyweblaprabanner